torstai 28. maaliskuuta 2013

Innostumista - Idea 15.

Hyvää Pääsiäistä!
Tänään on ollut monen näköistä tapahtumaa: Aamulla koulussa meidän luokka jaettiin ryhmiin, tai oikeastaan me saimme kyllä päättää ne melkein itse. Meidän piti kehitellä toimintatuokio, joka kestää noin 20-30 minuuttia. Me keksimme oman toimintatuokion hyvinkin nopeasti ja se oli todella hyvä ja sitä kehuttiinkin. Koulun jälkeen menimme ystäväni kanssa kaupungille kiertelemään ja ostin ihanat pinkit aurinkolasit ja siskoni pojalle Amerikka kuosiset bodyt. Kotiin päin mennessäni vein ne siskoni luo ja hän piti niistä ja onneksi ne mahtuvat pian pojun päällekkin. Kotiin päästyäni pakkasin kameran ja takkini, jotka lupasin viedä ystävälleni. Sen jälkeen heitettiin veljeni tyttöystävänsä luo Vaaljoelle ja tultiin kotiin. Siivosin hieman, koska ystäväni oli tulossa kylään kahville, vaikka se on turhaa, sillä koirat tulevat meille hoitoom. Katsottiin kaverini kanssa elokuva: Salainen ikkuna. Suosittelen, sillä se oli mielenkiintoinen alusta loppuun. 

Huomenna ajattelin siivota kunnolla, katsoa muutaman hyvän elokuva ja mennä kävelylle koirien kanssa. Toivotan vielä erittäin hyvää pääsiäista ja seuraavaan kertaan! Muutama kuva vielä:


keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Diamonds are a girls bff - idea 14.

Tänään oli mielenkiintoinen päivä. Aamulla herätessäni klo 6.00 aikoihin ajattelin,  että vielä yksi aamu. Yksi aamu ja saisin nukkua pitkään seuraavina neljänä päivänä. Vaikka tänään olikin lyhyt koulupäivä,  tuntuo se ikuisuudelta. Koulun jälkeen kävimme ystäväni kanssa hakemassa hänelle meikkivoidetta ja haistelemassa ihania hajuvesiä. Ihastuin erityisesti Hugo Bossin uuteen hajuveteen. Kotiin tullessani minua odotti mukava yllätys: palkka kuitti.  Vaikka summa olisi pieni se olisi silti minulle iso ja luultavasti tuhlaan sen ensiviikonloppuna. Postin mukana tuli myös raamattuni: COSMOPOLITAN!  Loppu kuukaudesta se on suurin odotukseni. Lähdin noin puoli kaksi siskoni luo, sillä olin luvannut mennä hänen luokseen kunhan pääsen koulusta. Katsoimme gossip girlin ja katsoimme Lontoon matkoja. Rakastan tietenkin siskoani, mutta joskus se raivostuttaa, kun hän alkaa syyttämään asioista jotka häntä ärsyttää tai jokin ei vain mene ihan hänen mielensä mukaan. Toisaalta ymmärrän kyllä häntäkin. Kotiin päästyäni keitin teetä ja luin raamattuni. Ai niin: viime syksynä luulin hukanneeni lempi koruni ja olin aivan suruissani, sillä niihin oli mennyt aivan älyttömästi rahaa ja olon jo menettänyt toivoni siitä etten löydä niitä enää ikinä,  kunnes tämän viikon maanantaina löysin ne laukustani ja olin todella iloinen siitä.
Seuraavan kertaan! !
Tässä muutama kuva :

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Extempore - idea 13.

Tänään oli se pelkäämäni Ruotsin koe. Vaikka ahkerasti luin kokeeseen,  tuntui etten osannut mitään. Kokeessa olin ihan paniikissa, mutta loppujen lopuksi selvisin ja vielä hyvä tasoisesti, sillä sain kakkosen (asteikko T1-K3). Päivä piristyi vielä sillä,  että matikan tunnit peruuntui ja minulle se sopii vallan mainiosti,  sillä en pidä matikasta, enkä sen opettajasta sillä hän ei osaa opettaa oikein, eikä kukaan ymmärrä hänen opetustaan. Sen jälkeen päätimme mennä minun kaveri porukan kanssa yhden ystäväni luo viettämään aikaa ja vaihtamaan kuulumisia.  Aika meni kuin siivillä.  Luulin ettei päivä voisi parantua ja kotiin päästyäni siskoni ja hänen poikueensa tulivat käymään. Vaikka meillä olikin kränää vähän, niin luulen sen johtuneen ristiäisistä. Sen jälkeen menin vielä illalla Rikun spinningiin, jossa oli uusi todella hyvä ohjelma.

Yleensä minulla on kauheasti tekemistä joka loma ja aamulla ystäväni ihmetteli miksen ollut vielä keksinyt tekemistä pääsiäisenä ja heti rupesin suunnitelemaan: päätin yhden ystäväni kanssa mennä elokuviin ja toisen ystäväni kanssa shoppailemaan. Lopun ajan ajattelin hyödyntää ja lukea ensiviikon kokeisiin. Onhan siinä suunnitelmaa kerkkakseen.

Seuraavaan kertaan!

Muutamia kuvia löytämistäni mekoista ja muusta:

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Ajan vietettä.. - idea 12

Hei taas!
Tänään ollaan hieman toivuttu eilisistä juhlista, vaikka koulussa oltiinkin.

Koulussa olessani tajusin, että minulla on todella monta mekkoa, mutta montaako niistä käytän. Kotiin päästyäni etsin suurimman osan mekoisatani ja sovitin niitä ja entistä enemmän toivoin, että olisi jo kevät!

Päätimme myös ystäväni kanssa, että pääsiäisen jälkeen aloitamme karkkilakon, sillä syön todella paljon karkkia. En syö sitä niinkään kotona, vaan koulussa,  sillä kun tylsyys iskee ja mietin mitä muuta voisi tehdä kun leikkiä puhelimella ja olenkin jo hakemassa karkkia kioskista. Lakkomme siis alkaa ensiviikon tiistaina 2.4 ja loppuu lauantaina 1.6.2013. Pitkä aika, toivottavasti pärjäämme.

Tänään on vielä paljon tehtävää: huomenna on Ruotsin koe ja siihen pitäisi lukea, klo 18.45 alkaa bodypump ja siinä on uusi melko hyvä ohjelma.

Seuraavan kertaan!!
Tässä muutama kuva:

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kuvailua - Idea 11.

Hei pitkästä aikaa!

En ole kerinnyt kahteen päivään kirjoittamaan mitään kun on ollut niin paljon menoa ja tehtävää. Perjantaina leivottiin monta pellillistä kakkua, jotka täytettiin eilen lauantaina ja tänään koristeltiin. Itse olen saanut leikkiä pojan ja koirien kanssa ja auttaa koristeluissa. Eilen lauantainan kaveri suostui piirtämään minulle tatuoinnin josta olen kauan haaveillut, vaikka otankin sen vasta luultavasti ensi syksynä.

Perjantaina lainasin kaveri järkkäriä ja melkein voisi sanoa, että raskastan sitä. Olen ottanut sillä paljon kuvia kolmen päivän aikana. Koulusta päästyäni otin koirat ulos ja kuvasin heitä. Eilen kuvasin poikaa ja siskoani ja äitiäni jotka leipoivat. Tänään oli sitten itse ristiäiset, jossa otettiin paljon kuvia. Ostettiin yhdessä veljeni kanssa pojalle muumi astiastoa ja väsäsin kortinkin hänelle. Hermoromahduksia ei tullut onneksi kenellekkään. Kuvia:














Seuraavaan kertaan!

torstai 21. maaliskuuta 2013

Löytöjä - Idea 10.

Hei taas!


Eilen sovin ystäväni kanssa, että menään aamulla katselemaan Raumalle minulle kenkiä, koska menemme vasta 12 kouluun ja koska en saanut kyytiä asemalle. Raumalla on minun mielestäni yksi parhaimmista kenkäkaupoista (Click) ja ajattelinkin, että sieltä jos jostain löytäisin kengät itselleni sunnuntaiksi. Kun pääsimme kauppaan ei tarvinnut metriä edemmäksi mennä, sillä löysin ne heti. Enää ei ole stressiä mekosta, eikä kengistä. Ainoa, joka juhlista stressaa on siskoni ja äitini, jotka aloittivat jo tänään kokkaamaan hulluna kaikkea naposteltavaa juhliin. Alkaa jo vähän tuntua, haluanko mennä koko ristiäisiin, koska pelkkä valmistelu tuottaa kaikille tuskaa. Toivottavasti sunnuntaina on eri fiilis. Yritän silti auttaa kaikilla tavoin siskoani, jos se vähän edes helpottaisi stressiä. Kuvia kengistä:

Eilen meidän piti suunnitella ja varata matka Lontooseen ystäväni kanssa. No tietenkää siitä ei tullut mitään, sillä veljeni tuli kylään ja halusi katso jääkiekkoa, jonka näki tietokoneelta, joten asia lykkääntyi seuraavaan kertaan. Saimme silti juteltua ja vähän suunniteltua matkaa: Itse haluan shoppailla ihan kaikkea ja käydä joissakin museoissa ja ystäväni haluaa shoppailla. 

Huomenna alkaa viikonloppu, onneksi. Vaikka meillä varmasti on pystyssä kaaos joka tavalla. Seuraavaan kertaan!

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Suunnitelmia - Idea 9.

Iloista keskiviikkoa!

Tänään olin Porissa vähän kiertelemässä aamupäivällä, minun piti etsiä itselleni sunnuntain ristiäisiin ne kengät. No totta kai niitä ei löytynyt ja juuri kun löysin ihanat kengät ja kysyin myyjältä missä sellaisi kenkiä olisi, sanoi hän, ettei niitä myydä täällä, koska ne ovat vain rekvisiitta. No ei siinä mitään, mutta jäin vähän ihmettelemään, että miksi sellaisia kenkiä esitellään kaikilla nukeilla, jos niitä kerran ei edes ole koko myymälässä myynnissä!



 Jatkoin kuitenkin etsimistä ja kuten jo kerroin, niitä ei löytynyt. Kaikkea muuta ihanaa ja kivaa löytyi, mutta ajattelin, että tulen ensiviikolla uudelleen, kun saan palkankin, niin on kiva sitten ostaakin vaatteita. Ostin kaksi hiuskoristetta: nuttura donitsin ja kukkapinnejä. Paljon oli myynnissä uusia ja ihanan värisiä nahkatakkeja ja minulla on aina ollut kauhea hinku ostaa keväällä uusi nahkatakki, mutta ei tänä keväänä, koska viime syksynä kun käytiin siellä Berliinissä ostin sieltä ihanan takin ja odotan jo innolla sen päälle laittamista ja käyttöä. Kotiin päästyäni etsin kaikki omat korkarini ja löysin yhdet pinkit ja todella ihanat. Ajattelin yhdistää ne sen uuden mekkoni kanssa.Tässä kuvia:















Tänään se sitten tapahtuu: Suunnitellaan ja luultavasti varataan matka Lontoosen kaverini kanssa. Jännää! Seuraavaan kertaan!! Kuva myös rakkaasta koirasta:




tiistai 19. maaliskuuta 2013

Odottelua.. -Idea 8.

Hei taas!

Eilen ja tänään on ollut leppoisa päivä. Eilen olin pitkästä aikaa bodypumpissa ja se oli ihan mukavaa, sillä oli uusi ohjelmakin ja käteni ovat aivan jumissa vieläkin. Tänään olisi tiedossa vielä Rikun Spinning, joka on luulatavasti yhtä raskasta kun bodypump, ellei raskaampaa.


Huomenna onkin taas vapaa päivä, jonka olen taas puukannut tapahtumia täyteen: Menen katsomaan itselleni uusia kenkiä siskon pojan ristiäisiin, jotka ovat jo tämän viikon sunnuntaina. Shoppailun jälkeen tulemme kotiin ja siskoni ja paras ystäväni tulevat katsomaan kanssani Lontoon matkoja, sillä olemme ensi Elo-/Syyskuussa lähdössä Lontooseen ja huomenna varaamme tai ainakin katsomme matkoja. Olen aina halunnut Lontooseen ja viime keväänä suunnittelimmekin matkaa sinne, kunnes muistimme, että siellä on Lontoon -olympialaiset ja idea tyssäsi siihen. Lähdimme sitten siskoni ja hänen miehensä kanssa Berliiniin ja siellä oli aivan suuremmoista ja ihanaa. Ja suurinpiirtein kaikki rahani katosi sinne, koska shoppailimme ahkerasti. Kävimme myös katsomassa eri nähtävyyksiä. Mutta tänä vuonna olisi kiva mennä eri paikkaan ja Lontoo vaikutti tällä kertaa mahdolliselta paikalta. Tässä muutama kuva Berliinissä:



Ensi kertaan!

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kiirettä ja rentoutumista - Idea 7.

Viikonloppu menikin taas nopeasti. Eilinen aamupäivä mentiin tukkaputkella. Aamulla heräsin klo 6.40 siihen, kun siskoni koirat avasi huoneeni oven ja tuli herättämään minut. Poistuessaan huoneestani toinen koirista astui telkkarin kaukosäätimen päälle ja telkkari meni arvatenkin päälle. Sen huomattuani sammutin sen ja jatkoin uniani. Heräsin sitten ylös noin  kahdeksan aikaan. Kymmenen jälkeen ku talo tyhjeni aloin tehdä tacopiirakkaa, sillä illalla näin kavereitani ja tajosin sitä heille. Kaikki piti siitä. Tässä ohje:

Pohja: 100g voita, 3 dl vehnäjauhoja ja ½ dl vettä. Voi ja jauhot nypitään, sen jälkeen lisätään vesi ja sekoitetaan. Levitetään taikina vuualle ja laitetaan jääkaappiin siksi aikaa, kun tehdään täyte.

Täyte: 400g jauhelihaa, 1 pussi tacomaustetta, 1 sipuli ja desi vettä. Jauheli ruskistetaan, sen jälkeen lisätään mausteet ja pilkottu sipuli, sekoitetaan ja lisätään vesi.

Täyte laitetaan vuualle, pohjan päälle. Täytteen päälle voi asetella luumutomaatteja ja juustoa. Sen jälkeen se laitetaan uuniin: 200*c, noin 20-25 minuuttia.


Leipomisen jälkeen laitoin kamani kasaan, siivosin ja laitoin itseni kuntoon. Sitten siirryin ystäväni kanssa juhlimispaikkaa, joka sijaitsi veljeniluona, koska tämä vuokrasi sen minulle illaksi. Siivottiin vähän veljeni kämppää ja otettiin vähän varaslähtö juhliin. Ystävät tulivat veljeniluo klo 16-18 välillä. Siellä sitten juteltiin, syötiin ja juhlittiin. Hauskaa oli! Tässä kuvia paikalla olleista:


Tänään oli vähän rauhallisempi päivä: Aamulla oltiin vielä ystäväni kanssa veljeniluona. Siivosimme kämpän oikein kunnolla, ettei tule sanomista. Iltapäivällä käytiin siskoni ja äitini kanssa kävelyllä. Sen jälkeen katsoin Gossip Girlin ja maistelin suklaata, jonka jälkeen alkoi todellinen uurastus: Etätehtävän teko,jonka pitää olla n. 4-6 sivun pituinen. Sain sen onneksi valmiiksi.

Ensikertaan!

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Kun vanha sulkeutuu uusi avautuu -idea 6.

Hei taas!
Keskiviikon kokeesta selvitty hyvätasoisesti,  ihan kunnialla ja totesin, että ensi kokeeseen luen. Eilinen vapaapäivä meni siskon tykönä oleskellessa, sillä kävin tekemässä hänelle ruokaa ja vähän siivoamassa. Sen jälkeen olin -pitkän tauon jälkeen- Bodycompatissa ja tällä kertaa oli uusi ohjelma, joten olin yhtä pihalla liikkeistä kuin muutkin.

Tänään oli sitten vähän kiireempi päivä. Ensin oli koulua 12 asti ja tulin kotiin yhden bussilla, joka oli kotona kahden aikaan, siivosin, kävin kaupassa ja lähdin yhden tutun/kaverin läksiäisiin. Siellä esiintyi NMB duo, joka oli todella hyvä.

Huomenna on kiireinen päivä myös: kokailua kavereille, siovoamista, itsensä kuntoon laittamista ja sen jälkeen saankin rentoutua ystävieni kanssa.

Seuraavan kertaan!!

Tässä kuvia duosta:

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Selviytymistä.. -Idea 5

Hei taas!

Eilisestä selvitty hyvin. Kuten kerroinkin, olin tiistaina vastuskoulutuksessa ja se ei ollutkaan niin paha kuin kuvittelin. Itseasiassa sinne oli jopa kiva mennä, koska näki tuttuja ja he kyselivät mitä kuuluu ja mitä olen tehnyt. Ja koska se on myös - vän löysempää- koulutusta, opetettiin meille sadutusta. Siinä jokainen otti yhden tavaran ja kertoi miten se liittyi tarinaan. Se oli mukavaa. Ja juuri kun siellä ruvettiin tekemään vohveleita, minun oli pakko lähteä Tzemppiin spinningiin.

Eilen onnistuin myös jäämään lukkojen taakse, kun olin unohtanut aamulla avaimet kotiin sisälle . Se oli kyllä milenkiintoinen tunne ja tilanne, kun ei oiken tiedä mitä olisi pitänyt tehdä. Onneksi veljeni tuli tunninpäästä kotiin ja hänellä oli avain, joten en jäätynyt ihan kuoliaaksi! 

Mutta tänään on taas uusi päivä ja on paljon tekemistä. Koulu alkaa 12.15 ja päätyy 14.45. Meillä on koe ikääntyineitä kuntoutujista/kotihoidosta ja hävettää myöntää etten ole yhtään lukenut. Mutta uskon, että selviydyn tästäkin jotenkin.



Koulun jälkeen menen siskoni luo, koska lupasin lenkittää hänen koiransa. Toinen on labradorinnoutaja ja toinen on sekarotuinen ja molemmat todella ihania, mutta jotenkin vaan ajattelen, että miten ihmeessä selviydyn tästä. Onneksi ollaan jo puolessa välissä viikkoa ja huomenna on vapaa päivä..


Minä ostin tässä talvella Indiskasta ihanan kynttilä kipon ja se on pinkki ja loistaa aivan ihanasti kynttilän valossa. En pidä oikein hajusteisista kynttilöistä, sillä ne saavat päänisärkemään, mutta siskoni ja äitini osti Fresh home- kynttilöitä partylite -kutsuilta ja ne olivat aivan ihania, sillä ne poistavat tunkkaisuuden hajun kämpästä.

Seuraavaan kertaan!

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Urheilua.. - Idea 4.

Hei taas!

Viikon loppu tuli yhtä nopeasti kuin menikin. Kuten jo aikaisemmin kerroin olin kavereiden kanssa EuraGospelissa lauantaina ja eilinen meni töissä ja siskon pojan ristiäisiä miettiessä.

Tehtiin lauantaina - tai siis siskoni ja äitini teki - voileipäkakkuja.  En ole ikinä pitänyt niistä, mutta näistä pidin! Siskoni teki kinkkumedvuursti makuisen täytteen toiseen ja se oli todella hyvää! Täyteessä oli tuorejuustoa, ruohosipuli maustevoita, suolakurkkua, kinkkua ja metukkaa, pohjana oli kahta lajia paahtoleipää.

Tässä toisessa, jonka äitini teki oli täytteenä kylmäsavulohta, savukalaa - jonka isäni savusti - mauste- ja tuorejuustoa, ripaus tilliä ja kahta lajia paahtoleipää. Pidin enemmän siskoni tekemästä.
Tässä kuvia:





 

Tänään olisi vielä tarkoitus mennä spinningiin, joka on tzepissä. Olen laatinut itselleni jonkin näköisen - pienen- treeni ohjelman, jotta pääsisin edes vähän "kesä kuntoon". Pakko kyllä myöntää, että se treeni ohjelman ei ole maailman paras, mutta sopii minulle.

Maanantai: Bodypump
Tiistai: Spinning
Keskiviikko: Kävely + venyttely
Torstai: Bodycompat
Perjantai: vapaa
Lauantai: vapaa
Sunnuntai: kävely

Ai niin! Lupasin ystävälleni mennä huomenna sellaiseen vastuskoulutukseen ja menenkin. Vähän vaan jännittää, kun en ole käynyt siellä sitten viime kevään jälkeen. Ketä tuttuja nään ja mitä he sanovat. Onneksi ystäväni tulee sinne, sillä en kyllä uskaltaisi mennä sinne yksi.

Seuraavaan kertaa..!




lauantai 9. maaliskuuta 2013

Loistavuutta - Idea 3.

Tänään oli aivan huikea päivä.

Aamulla olin töissä aina klo 13:45 asti. Sitten minä ja ystäväni lähdetiin EuraGospeliin. EuraGospel on Euran srk järjestämä gospel tapatuma, jossa esiintyy eri bändejä, jotka soittavat gospel musiikkia, loppuksi on yleensä messu, johon en tällä kertaa osallistunut. Bändit valinnat olivat tänä vuonna onnistuneet. Oli muutama tuttu ja eräs uusi tuttavuus. Mutta suosikkini oli kyllä Kls.

En ollut varautunut yhtään ketä näkisin siellä, vaikka kyllä tiesin, että jotain tuttuja tulisi vastaan ja yllättäen eräs ystäväni, jota en ole nähnyt yli vuoteen tuli vastaa. Siinä sitten moikattiin ja vaihdettiin kuulumiset. Suurimman osan ajasta olin hänen kanssaan.

Minusta se on aina mukava nähdä vanhoja ystäviä, koska vaikkei näkisi yli vuoteen jutut jatkuvat juuri siitä, mihin viimeksi jäätiin.

Kuvia gospelista: