lauantai 9. elokuuta 2014

Mustikkainen juustokakku - Idea 160.


Hei ja hauskaa elokuista lauantai iltaa!

Mitäs teille? Itselle kuuluu hyvää, en ole nyt kerinnyt kirjoittelemaan tänne pitkään aikaan. Tein tässä kerran töihin sellaisen mustikkaisen juustokakun ja työkaverit kysyivät mitä siinä oli mutta ei juurikaan katsonut mitään ohjetta kun tein sen kokeilemalla. Mutta eilen tein sen saman kakun uudestaan ja kirjoitin ohjeenkin ylös ja ajttelin jakaa sen teidän kanssanne.

Mustikkainen juustokakku:
4dl                 kuohukermaa
1 prk              maustamatonta tuorejuustoa
1 ½prk           kuningatar mausterahkaa
100g              leivonta valkosuklaata
1½ ptk           domino keksejä
75g                voita
1½dl              mustikoita
4                    liivatelehteä

Murskaa dominokeksit ja sulata rasva. Lisää sulatettu rasva murskattujen dominokeksien sekaan ja laita irtopohjavuokaan (irtopohjavuokaan kannattaa laittaa pohjalle leivinpaperi), laita jääkaappiin kovettumaan. Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kuohukermat ja jaa vatkattu kermat kahteen eri astiaan. Sulata leivonta suklaa. Itse sulatin suklaan niin, että laitoin kattilaan veden kiehumaan ja päälle lautanen jossa oli suklaa palat. Lisää toiseen kerma astiaan maustamatontuorejuusto ja sekoita. Toiseen kermaan voi lisätä jo 1½ prk kuningatar rahkaa ja mustikat.  Kun suklaa on sulanut ja hieman jäähtynyt lisää se tuorejuusto-kerma seokseen. Sitten laitetaan 4rkl vettä kiehumaan hellalle ja lisätään liivatelehdet kiehuvaan veteen. Jaa seos tasan kumpaankin kermaseokseen. Laita ensin irtopohja vuokaan valkosuklaatuorejuustoseos ja sen päälle mustikkakuningatar seos. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.


Eilen kävin myös Porissa kahteen otteeseen ja kivaa oli. Päivällä oltiin siskoni kanssa katsomassa asuntoja sillä olen harkinnut sinne muuttoa. Kävimme myös hieman shoppailemassa mutta sieltä ei oikein jäänyt käteen mitään. Illalla oltiin muutaman ystävän kanssa sitten viettämässä iltaa. Kiitos vielä mukavasta illasta ketkä sen tekivätkään mahdolliseksi. 


Seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti