torstai 6. kesäkuuta 2013

Let's rock! - Idea 53.

Hyvää torstai iltaa!

Tänään heräsin vapaapäivänäni jo klo 8.00 ja valmistauduin päivään, sillä lähdin shoppailemaan Poriin. Paljon tuli taas tuhlailtua. Mutta sain ostettua kaiken hyödyllisen kuten: töihin caprit, kesäksi shortsit, uudet rintsikat, hiuspannan, kesä mekon, sekä ihanat korvikset. Kun tulin takaisin Euraan, kävin siskoni luona kahvilla. Sen jälkeen tulin kotiin ja leivoin ihanaa marjanne piirakkaa. Koska minulla on tapana vähän säveltää ja muokaa ohjetta en lue sitä huolella niin se ei onnistunut ihan täydellisesti. Mottoni ruuan laitossa on: Ohjeet ovat nynnyille. Nyt kyllä ajattelin unohtaa sen ohjeen, mutta tässä piirakan ohje:


Marianne- - piirakka
POHJA:
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria
1,5 tl ruokasoodaa
200g Bulgarian jugurttia
2 munaa
2,5 dl vettä
200g voita
1 tl suolaa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta


1.) Ensin sekoitetaan keskenään: (= jauhosokeriseos). Sitten kiehautetaan kattilassa vesi, voi, suola ja suklaajauhe. (=kiehautettu seos)
2.)Sitten.. kiehautettu seos lisätään jauhosokeriseokseen ja lisätään vielä purkki (200g) Bulgarian jogurttia ja kaksi munaa. Sekoitetaan hyvin ja maistetaan ihanaa taikinaa =)Levitetaan taikinapohja tasaisesti leivinpaperilla peitetyn uunilevyn päälle. Pohjaa paistetaan 20 minuuttia 200 asteessa. Ota pohja pois 20 minsan jälkeen, vaikka näyttäisi raa´alta, se on hyvä jo!!

KUORRUTUS: (jäähtyneen pohjan päälle)
PÄÄLLE:
Nämä sekoitetaan yhteen ja kaadetaan pohjan päälle. Kuorrutuksen päälle ripotellaan pussillinen itse murskattuja Marianne-makeisia.
paketti tomusokeria (kyllä, koko paketti)
150g voisulaa
6 rkl maitoa
2 rkl kaakaota (tummaatummaa)
1/2 pussia Marianne-karkkeja
Makeiset ilman paperia pakastepussiin, ja vaikka paksulla keramiikkamukin pojalla murskataan Mariannet halutun suuruiseksi rouheeksi ja ripotellaan kuorrutteen päälle.


Tilasin myös liput Ruisrockiin ja odotan innolla, että pääsen katsomaan Macklemorea sekä tietenkin CHEEK:kiä! 















Seuraavaan kertaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti